Bakonyi Karácsony 20, 10, 5 gyalogos teljesítménytúrák

2019 december 22. vasárnap

Sok szeretettel várunk minden túrázni vágyó \\\”kalandort\\\” az idei Bakonyi Karácsonyra, amelyet ezúttal Öskü központtal rendezünk a Keleti-Bakony lábánál.

 

Bakonyi Karácsony 20, 10 és 5
teljesítménytúra kiírása

Dátum: 2019.12.22. vasárnap
Gyalogos nappali teljesítménytúra

A rajt és cél helye: Kultúrház, Öskü Mecset u. 2.

Indítási idő: 8:00-10:00

A Bakonyi Karácsony 20 túra útvonala: A túra a Keleti-Bakony lábánál fekvő Öskü környéki terepen, dombokon kerül kijelölésre szalagozással. A pontos útvonal a közeli lőtér miatt még egyeztetés alatt áll a honvédséggel. Reményeink bemehetünk a lőtér területére is, ha igen akkor a túra érinteni fogja a romantikus Bátorkő várának romjait. Ha a honvédség nem járul hozzá ezen a napon a lőtéri terület használatához, akkor a túrát Várpalota és Pétfürdő érintésével keleti-déli irányban rendezzük meg.

Szintidő: 6 óra

Nevezési díj: december 16-ig 1700 Ft/fő utána és a helyszínen: 2200 HUF/fő 

A Bakonyi Karácsony 10 túra útvonala: A túra a Keleti-Bakony lábánál fekvő Öskü környéki terepen, dombokon kerül kijelölésre szalagozással. A pontos útvonal a közeli lőtér miatt még egyeztetés alatt áll a honvédséggel. Ha tudjuk használni a lőtéri területet, akkor Öskütől észak-keletre fogunk túrázni, ha a honvédség nem járul hozzá a lőtéri terület használatához, akkor pedig dél-keleti irányban a Péti-hegyeken kerül kialakításra a 10 km-es túra útvonala.

Szintidő: 4 óra

Nevezési díj: december 16-ig 1500 Ft/fő utána és a helyszínen: 2000 HUF/fő 

A Bakonyi Karácsony 5 túra útvonala: A túra a Keleti-Bakony lábánál fekvő Öskü környéki terepen, dombokon kerül kijelölésre szalagozással. A pontos útvonal a közeli lőtér miatt még egyeztetés alatt áll a honvédséggel. Ha tudjuk használni a lőtéri területet, akkor Öskütől észak-keletre fogunk túrázni, ha a honvédség nem járul hozzá a lőtéri terület használatához, akkor pedig dél-keleti irányban a Péti-hegyek felé kerül kialakításra az 5 km-es túra útvonala.

Szintidő: 3 óra

Nevezési díj: december 16-ig 1200 Ft/fő utána és a helyszínen: 1700 HUF/fő 

Nevezési díjkedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista, Diák, Nyugdíjas: egységesen 200 Ft az aktuális nevezési díjból.

Nevezés: on-line a www.vbtse.hu/nevezes oldalon, vagy a tajfutas@outlook.hu e-mail címen.

A nevezés nem jelent automatikus fizetési kötelezettséget, az előnevezési lehetőséget, csak a rendezők munkájának megkönnyítése érdekében vezettük be. Nevezési díj fizetése a helyszínen készpénzben, vagy előzetesen átutalással lehetséges.

A célban tárkonyos raguleves, meleg tea és karácsonyi meglepetés várja a vándorokat.

A túrát extrém időjárási viszonyok között is megrendezzük!

A túrát teljesítők kitűzőt vehetnek át a célban, a túra emléklapját saját nyomtatásra a teljesítők a túrát követően e-mailben igényelhetik a tajfutas@outlook.hu címen.

Nagyszámú helyszíni nevezés esetén azoknak, akiknek a helyszínen nem jutna, a kitűzőt postázzuk.

Szeretnénk minél kevesebb hulladék termelésével megrendezni a túrát, ezért arra kérünk Benneteket, hogy hozzatok saját poharat magatoknak!

Együttműködő partnereink: Öskü község önkormányzata, Keller cukrászat