Magas-Bakonyi Túlélő verseny

2020 július 18. szombat – 2020 július 19. vasárnap

Egy kihívásokkal teli, varázslatos nyári hétvégére várjuk a kalandok kedvelőit Ráktanyára a Bakonyba.

 

Magas-Bakonyi Túlélő verseny
Gyalogos tájékozódási verseny kiírása

  1. július 18-19.

Rendező: Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE

Leírás: Az idei évben a ismét megrendezésre kerül Magas-Bakonyi túlélő versenyünk, ezúttal nyáron, így egyéni kategóriákat is rendezünk! A kihívás számos csodaszép részét érinti majd a Magas-Bakonynak. A túlélőtúra nem kijelölt útvonalon halad, az érintési pontok között a csapatok szabadon választhatják meg az útvonalukat. A túra központja a Hajag szívében található Ráktanya lesz, ide bármikor visszatérhetnek az indulók pihenni, vagy feltölteni a készleteiket. GPS és bármilyen saját térkép használata engedélyezett, közlekedési eszköz igénybevétele viszont szigorúan tiltott. Amelyik csapat közlekedési eszközt igénybe vesz a túra során, az a csapat kizárásra kerül. A csapatoknak egy db Magas-Bakony turista térképet biztosítunk, valamint több tájfutó térképet, ezekre kerülnek bejelölésre a lehetséges érintési pontok. A versenyre egyéni indulók és 2-8 fős csapatok nevezhetnek. Eredményt minden kategóriában egyéniben és csapatban hirdetünk.

Kategóriák:

Nagymedve (legyőzendő táv kb. 100 km)
Farkas
(legyőzendő táv kb. 60 km)
Róka
(legyőzendő táv kb. 30 km)

Rajt-célhely: Ráktanya a Hajagon. A Nagymedve kategória indulóinak a nevezési díjban benne foglaltatik a szállásár is, a többi kategóriában 1500 Ft/fő áron tudunk saját felszereléssel alvási lehetőséget biztosítani Ráktanyán.

Parkolás, versenyközpont megközelítése:
Hárskúton 200 Ft/autó/nap áron magánterületen biztosítunk parkolási lehetőséget. “Az autókkal Hárskúton a Rózsafa utca végéig kell majd elmenni, a falu végét jelző tábláig. Ott balra indul egy földút, ami elkanyarodik jobbra, aztán balra, utána kb. 30 méterre egy füves domboldalon lesz a parkolási lehetőség. Ki fogjuk táblázni.” A parkolótól kb. 3,5 km Ráktanya, bízunk benne, hogy ezt a távolságot mindenki le tudja még győzni a verseny távján túl oda-vissza gyalog, kerékpárral, vagy egyéb természetközeli módon. A Ráktanyára vezető erdei út engedély köteles, így kérjük senki ne hajtson be az erdőbe!!

Díjazás: Minden előnevezett résztvevő egy emlékpólót kap a Célban, valamint minden egyéni induló és csapat emléklapot kap e-mailben a részvételről. Az első három helyezett egyéni induló emlékérmet, az első három helyezett csapat tárgyjutalmat kap kategóriánként.

Nevezési díjak:
                          július 5-ig             július 13-ig                július 13-a után és a helyszínen

Nagymedve          6000 Ft/fő                 7000 Ft/fő                            8000 Ft/fő
Farkas                   5000 Ft/fő                 6000 Ft/fő                            7000 Ft/fő
Róka                     4000 Ft/fő                 5000 Ft/fő                            6000 Ft/fő

MTSZ, MSTSZ, TTT tagoknak, Diákoknak és Nyugdíjasoknak, Bakony-Balaton, Magyar Turista és Runcard kártyával rendelkezőknek legkésőbb június 30-ig történő előnevezés esetén 500 Ft extra kedvezményt biztosítunk a nevezési díjból!

Nevezési cím: tajfutas@outlook.hu
Nevezéskor az alábbi adatokat kérjük megadni: kategória, csapatok esetén a csapatnév, és a csapattagok nevei valamint, hogy kinek jár valamilyen extra kedvezmény, plusz minden csapattagnak a pólóméretét!

A koronavírusra tekintettel a nevezési díjat, a verseny hétében július 13-15 között kérjük csak átutalni a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE 73900078-10009172 számú számlájára, hiszen előfordulhat, hogy ismét emelkedni kezd a fertőzések száma, és az eseményt nem lehet megrendezni. Köszönjük a megértéseteket és együttműködéseteket!

Közleményben kérjük a nevet és kategóriát, csapatok esetén a csapatnevet és a kategóriát megadni!!

Együttműködő partnereink: Ráktanya, Schmutz János egyéni vállalkozó, Szarvas András www.map.hu